agrovíz.hu

Ipari/mezőgazdasági, lakossági vízkezelés

Minden vizet rendbe teszünk

Vízkezelés a legkisebbektől a legnagyobbakig

Kérjen ingyenes tanácsadást szakértő kollégáinktól.

Main Image

Ipari, mezőgazdasági megoldásaink

Felkészültek vagyunk nagy mennyiségű víz kezelésére ipari, mezőgazdasági, egészségügyi partnereink számára akár óránként 40m3 teljesítménnyel. Szakértő gárdánk és világszinvonalú beszállítóink garantálják a legjobb ár érték arányt beruházásához.

Lakossági vízkezelés

Megoldjuk otthona, nyaralója vízellátási nehézségeit. Önnek csak annyi a dolga, hogy ajánlatot kér tőlünk. Elküldi számunkra a szükséges adatokat és amennyiben megfelelőnek tartja ajánlatunkat hívjuk a kivitelezés egyeztetése végett.

Wine Product Image

Agrovíz

Vas és mangán mentesítés

A kútvizeket érintő egyik leggyakoribb probléma a víz magas vas és mangán tartalma. Ez a vizet vörösesbarnává változtatja, a vas és mangánoxidok kivállása a vízből a vízvezetékrendszer beszűküléséhez, esetleg dugulásához vezethet, illetve szinte törvényszerű a vas és mangánbaktériumok elszaporodása a hálózatban.

Wine Product Image

Agrovíz

Vízlágyítás

A kútvíz másik jellegzetes problémája a víz magas, esetenként exrém keménysége. Az ilyen víz gyakran zavaros és a vízzel érintkező tárgyakon erőteljes vízkőképződés figyelhető meg. Mivel a kútvíz keménysége esetenként extrém értéket is elérhet, mindenképpen érdemes konzultálni szakértő kollégánkkal. A konzultáció segít a megfelelő kapacitású lágyító kiválasztásában.

Wine Product Image

Agrovíz

Arzénmentesítés

Hazánk sok részén a víz arzéntartalma jelentős egészségügyi kockázatot jent mind az emberek, mind pedig az állatok számára. A víz arzénmentesítése napjainkban már könnyen megoldható szelektív arzénmentesítő töltetek alkalmazásával a háztartási/kisipari mérettől az ipari méretekig. Kérjen ajánlatot szakértő kollégánktól.

Wine Product Image

Agrovíz

Ammónia/Nitrit/Nitrát mentesítés

Egyes területeken problémát jelenthet a kútviz magas nitrogéntartalma, ami jelentkezhet ammónia, nitrit vagy nitrát formájában. Az ilyen víz fogyasztása káros, mind az emberek, mind pedig az állatok számára. Az ammónia, nitrit/nitrát kivonása megoldható egy jól megtervezett technológiai sor segítségével.

Wine Product Image

Agrovíz

Hálózat fertőtlenítés

Nem elég a kiváló minőségű víz, annak minőségét meg is kell tudnunk őrizni. A nem megfelelően kialakított hálózatok a pangó vízterek a magas vas/mangán, szervesanyag tartalom nem kívánatos organizmusok megtelepedéséhez vezethet a hálózatban. A jelenség orvosolható és megelőzhető.

Wine Product Image

Agrovíz

Vízszűrés

Homok, vas, mangán, törmelék, szennyező anyagok mind problémát jelenthetnek. Ezek mind kiszűrhetőek a vízből. A kérdés csak az, hogy milyen hatékonysággal mekkora beruházási és mekkora üzemeltetési költséggel. Hívja kollégánkat és mi megtaláljuk a leghatékonyabb megoldást a víz megfelelő szűréséhez. 

Article Related Image

Vízvizsgálat

Segítünk a nulladik lépéstől kezdve

Ahhoz, hogy a vízzel bármit kezdeni lehessen, megbízható forrásból pontossan tudnunk kell, hogy mi található a vízben, mi az, amivel foglalkoznunk kell. Ehhez egy akreditált laboratóriumból származó vízvizsgálati jegyzőkönyvre van szükségünk. Az eredmények beérkezése után tudjuk meghatározni a szükséges technológiát, méretezni azt megtervezni a kivitelezést és árajánlatot adni. 

Kútvíz esetén fontos tudnunk, hogy a kút vize a használattal változhat. Amennyiben van rá lehetőség, több mintát is érdemes vizsgálatra küldeni több hét külömbséggel oly módon, hogy közben a kutat használjuk. Erre azért van szükség, mert tapasztalataink szerint egy gyakori probléma az, hogy egy használaton kívüli kútból származó vízminta alapján kerül meghatározásra a technológia és annak méretezése majd miután a kút üzemszerűen üzemelni kezd megváltozik a víz összetétele. A kút elkezdi kihordani a vízadó rétegben jelen lévő az első mintában nem vagy csak csekély mértékben megtalálható anyagokat és az alkalmazott technológia többé már nem alkalmas a víz kezelésére. 

Article Related Image

Beüzemelés, karbantartás, szervíz

Telepítünk, karbantartunk, javítunk

Sajnos nem elég egyszer megvennünk a készüléket, azt karban kell tartanunk, ellenőrizni-javítani kell.  Töltetet, betétet kell benne cserélnünk. Egyes esetekben ez az ember Önmaga is el tudja végezni, de sokszor szükség van szakember támogatására. Sokszor a legkönnyebb út az az, hogy a készülék kivitelezője végzi el ezeket a feladatokat hiszen ő a folyamat elejétől kezdve tisztában van a körülménnyekkel a használt technológiával és anyagokkal.  

Ha karbantartásra, javításra, ellenőrzésre van szüksége kattintson a részletekért. Kollégánik mindent leegyeztetnek Önnel. 

Referenciáink

 

Néhány példa munkáink közül. .......a teljesség igénye nélkül.

Mindíg naprakész ügyfélszolgálat

Munkatársaink minden munkanap napi nyolc órában elérhetőek és szakszerű válaszokat adanak kérdéseire. 

Írjon nekünk: megrendeles@agroviz.hu

Kérjen visszahívást>>

Szakértői támogatás

Az Agrovíz stábja jól felkészült szakemberek segítségével találja meg a leghatékonyabb megoldást vízkezelési feladatainak ellátására. A cég kötelékében rendelkezünk vízügyi szakemberekkel, agrármérnökkel, biológus-vegyész szakemberrel, gépészekkel, szerelő csapattal és jól felkészült diszpécserszolgálattal.

© 2023 Agrovíz kezelési Kft minden jog fentartva